Geoblog.pl    Haes    Podróże    Majówka 2011    Do domu na stopa
maj

Do domu na stopa

Polska
Polska, Wrocław

Gdy mnie wysadzili, miałem znaleźć sobie autobus, albo złapać stopa. Popatrzyłem na rozkład – Hm… następny za 2,5h. Łapię stopa!
Jeden samochód… nic. Drugi samochód… nic. Trzeci samochód… jest! Zatrzymuje się!
Nie czekałem nawet dziesięć minut. To było pewne młode małżeństwo.
- Przepraszam, jadą państwo może przez Kłodzko?
- Tak, wsiadaj! – Wrzuciłem plecak, po czym sam zająłem miejsce.
- Dokąd jedziesz? – zagaił kierowca.
- Do Wrocławia. W Kłodzku chcę się przesiąść do pociągu. A wy? Dokąd jedziecie?
- No to nie wolisz, żebyśmy cię dowieźli do Wrocka? My jedziemy pod Wrocław, możemy cię wyrzucić na Bielanach.
W ten oto sposób dotarłem do domu. Podróż powrotna była piękna. Widoki za oknem nie do opisania. Śnieg w maju?!
Gdy w domu rozpakowałem się już i zacząłem przeglądać zdjęcia, stwierdziłem, że muszę tam jeszcze wrócić! I to na dłużej!
I na pewno tak zrobię ;)

zula
zula - 2011-05-07 19:12
Wspaniała rekacja z majówki ! zieleń i śnieg ...dwa w jednym - z przyjemnością poczytałam - dziękuję !

ferdasss
ferdasss - 2011-05-07 21:59
Super relacja! Ale miałeś przygodę z tym śniegiem! Ja nawet nigdzie wyjechać nie mogłem bo miałem zimowe opony... Pozdrawiam i zapraszam do siebie ;)

ferdasss
ferdasss - 2011-05-07 22:00
*letnie a nie zimowe ;)

Haes
Haes - 2011-05-08 11:50
Bardzo dziękuję wszystkim, którzy zechcieli do mnie zajrzeć. Muszę przyznać, że nie spodziewałem się tak przychylnych komentarzy.
Ja też Was odwiedzam, jednak teraz nastąpił powrót do rzeczywistości i mam trochę mniej czasu. Jak tylko znajdę wolną chwilę, to dokładniej poczytam Wasze relacje i na pewno zostawię po sobie ślad ;)
Pozdrawiam

Haes
Hubert Skonieczka
zwiedził 0.5% świata (1 państwo)
Zasoby: 21 wpisów21 6 komentarzy6 32 zdjęcia32 0 plików multimedialnych0

Moje podróże